Mostar, studeni 2020.

U Mostaru je održana prosvjedna šetnja zdravstvenih djelatnika. Pridržavajući se epidemioloških mjera, dvadeset pet zdravstvenih djelatnika se okupilo na igralištu ispred mostarskog Sveučilišta dok im se na prosvjednoj šetnji do zgrade Vlade HNŽ-a, pridružio i sindikat djelatnika RMC Dr. Safet Mujić iz smjera Bulevara, njih također dvadeset pet. 

 

Prosvjedna šetnja prolazila je ulicama Stjepana Radića, Bulevar/Hrvatskih branitelja, Kralja Tomislava, Kneza Domagoja i Splitska ulica, a završila će ispred zgrade Vlade HNŽ-a. Najdirljiviji trenutak bio je ispred Covid bolnice u Mostaru, kada su se zdravstveni djelatnici zaustavili i pljeskali svojim kolegama. 

Upitan što je značio pljesak ispred Covid bolnice predsjednik Nezavisnog sindikata bolnice Ivica Anić kazao je da je to znak podrške onima koji se od početka pandemije najviše bore.

"Oni se stvarno bore mukotrpno. Onaj tko nije radio pod maskama, pod punom opremom, udahnete, a sve vam se zamagli, kad se ne možete doslovno ni normalno kretati u silnoj opremi i raditi. Mislim da su danas trebali izaći barem iz respekta prema njima, da ih pozdrave, da im upute riječi podrške, kako su to činili u trećem mjesecu oni i njihovi glasnogovornici. Danas tih glasnogovornika nema, nema nikog iz Vlade", komentirao je na naš upit Anić. 

 

Zdravstveni djelatnici su na nekoliko minuta zastali ispred COVID bolnice te pljeskom pozdravili svoje kolege, na čemu su se isti zahvalili s prozora.