Mostar, prosinac 2016

Skupština Nezavisnoga sindiakta zaposlenika Aluminija d.d. Mostar održana je 9. prosinca 2016. godine u krugu tvornice. Ovo je prva Skupština kojoj su nazočili predsjednik Unije neovisnih sindikata FBiH Josip Milić i tajnik Unije Ivica Mustapić koji su se kratko obratili radnicima.

Milić je poručio kako je jako važna solidarnost među sindikatima i kontakti, jer ono što ostvari bilo koji sindikat u okruženju može biti argument i drugima da se bore da i oni ostvare ta prava. Mustapić je rekao kako živimo u teškim vremenima i da toga trebamo biti svesni te da radnici moraju biti čvrsto uz svoje vodstvo i dati mu bezrezervu potporu kako bi oni to osjetili i mogli biti što jači u pregovorima s poslodavcem. Glavna točka dnevnog reda bila je zahtjev poslodavca za suglasnošću Sindikata u vezi prijema radnika iz kooperantske tvrtke Monter, kao i izvještaj o napredovanju u pregovorima oko Kolektivnog ugovora. Skupština Sindikata nakon glasovanja odbila je dati suglasnost što će u pismenoj formi uputiti Upravi tvrtke.. Na Skupštini se raspravljalo i o materijalnim potrebama onih najpotrebnijih kojma su potrebna sredstva za liječenje u čemu je sindikat još jednom dokazao svoju humanost i suosjećajnost.